Spanska vegetariska bollar med mandel
4 portioner
Formbar färs kan smaksättas på många sätt. Här har jag inspirerats av spanska bollar med hackad mandel för spännande konsistens. De är goda att servera med bara ris till, men den här potatisen i tomatsås är riktigt smarrig.
Ingredienser
4 port
Spanska bollar med mandel
-
500 g formbar vegofärs
-
0.5 dl grädde
-
1 dl ströbröd
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 dl hackad mandel
-
2 tsk paprikapulver
-
salt
-
svartpeppar
Tomatsås med potatis
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyfta, finhackad
-
2 msk olivolja
-
2 tsk torkad timjan
-
2 tsk paprikapulver
-
1 tsk strösocker
-
2 burk à 400 ml krossade tomater
-
600 g potatis, i bitar
-
salt
-
svartpeppar