
Fotograf: Ulrika Pousette
Vegetarisk kikärtspaj
4 portioner
Perfekta pajen att bjuda på, eller att skära upp i portionsbitar och lägga i frysen för framtida matlådor. Servera gärna en god grönsallad till.
Ingredienser
4 port
Pesto
-
70 g pinjenötter
-
1 kruka basilika
-
1 st vitlöksklyfta
-
2 tsk agavesirap
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
-
0.75 dl olivolja
Pajskal
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
0.5 tsk salt
-
2 msk jordnötssmör
-
1 msk havremjöl
-
1 msk bovetemjöl
-
1 msk kokosolja
Fyllning
-
1 dl ajvar
-
2 st tomater, skivade
-
0.5 st zucchini, skivad
-
0.5 st rödlök, skivad
-
200 g riven ost
-
0.5 dl grön pesto
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
-
1 nypa örtagårdskrydda
-
1 msk olivolja
-
6 st cocktailtomater
-
färsk timjan till dekoration