
Fotograf: Karoline Jönsson
Vegetarisk Porotos granados
4 portioner
Chilensk husmansgryta med butternutsquash, majs och bönor som blir en utmärkt skördegryta så här framåt hösten hos oss.
Vanligtvis innehåller den också chorizo och vill man kan så klart ett par slantade sojachoritzos stekas med löken, men den är tillräckligt mättande och proteinrik med både vita och gröna bönor redan som den är.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
2 tsk chipotlechili
-
1 liter grönsaksbuljongtärning
-
1 liter vatten
-
1 st butternutsquash, skalad och skuren i bitar
-
3 msk ljus sojasås
-
3 st vitlöksklyftor, rivna
-
4 dl haricots verts
-
4 dl majskorn
-
2 burkar à 400 g små vita bönor
-
salt
-
svartpeppar