Xawaash – somalisk kryddblandning
Xawaash är en traditionell somalisk kryddblandning som används för att smaksätta olika rätter, likt curry eller grytor.
Ingredienser
4 port
-
0.5 dl spiskumminfrön
-
1 dl korianderfrön
-
1 st kanelstång
-
1 msk kardemummakapslar
-
1 tsk kryddpepparkorn
-
1 tsk kryddnejlika
-
1 tsk svartpepparkorn
-
3 msk lökpulver
-
1 msk vitlökspulver
-
2 msk paprikapulver
-
2 msk malen gurkmeja
Gör såhär
Ver om Xawaash
Blandningen innehåller vanligtvis koriander, spiskummin, kardemumma, kanel, gurkmeja, kryddnejlika och ibland muskotnöt. Smaken är varm, aromatisk och komplex, vilket ger en distinkt kryddighet till både kött- och vegetariska rätter. Xawaash används ofta i det somaliska köket för att ge djup och värme till maten.
Receptkreatör
Ver om Xawaash
Blandningen innehåller vanligtvis koriander, spiskummin, kardemumma, kanel, gurkmeja, kryddnejlika och ibland muskotnöt. Smaken är varm, aromatisk och komplex, vilket ger en distinkt kryddighet till både kött- och vegetariska rätter. Xawaash används ofta i det somaliska köket för att ge djup och värme till maten.