
Thuna paha – orostat lankesiskt currypulver
Ingredienser
4 port
-
4 msk korianderfrön, hela
-
1 msk hel spiskummin
-
2 tsk fänkålsfrön
-
5 cm ceylonkanelstång
-
10 cm pandanblad
-
20 st curryblad, färska eller torkade
-
1 tsk svartpeppar
-
3 st kryddnejlikor
Gör så här
Namnet thuna paha betyder tre eller fem och syftar på antalet kryddor i blandningen. Här är alltså koriander, spiskummin och fänkål tre måsten, och de övriga två varierar ofta beroende på recept. Ta därför det du har i skafferiet eller kör på med hela listan. Lankesiskt currypulver kännetecknas av en distinkt lakritston från fänkålsfrön och används främst till fisk-, skaldjurs- och grönsaksrätter.
Receptkreatör

Curry - Guide till världens godaste
Boken Curry innehåller 50 recept på både klassiska och exotiska curryrätter från Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan. Den lär ut hemligheterna bakom balanserade smaker och tekniker, samtidigt som den guidar läsaren genom världens rika kryddkulturer och deras historia.
Namnet thuna paha betyder tre eller fem och syftar på antalet kryddor i blandningen. Här är alltså koriander, spiskummin och fänkål tre måsten, och de övriga två varierar ofta beroende på recept. Ta därför det du har i skafferiet eller kör på med hela listan. Lankesiskt currypulver kännetecknas av en distinkt lakritston från fänkålsfrön och används främst till fisk-, skaldjurs- och grönsaksrätter.
Receptkreatör

Curry - Guide till världens godaste
Boken Curry innehåller 50 recept på både klassiska och exotiska curryrätter från Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan. Den lär ut hemligheterna bakom balanserade smaker och tekniker, samtidigt som den guidar läsaren genom världens rika kryddkulturer och deras historia.