Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Pizza med panerad zucchini och mandelkräm

Fotograf: Eva Hildén

Pizza med panerad zucchini och mandelkräm

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Favoriten är fortfarande den där första knocken: en pizza toppad med mandelkräm, panerad zucchini, rostade tomater och basilika.

Liknande recept

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Varma mackor med curry och banan

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Pizzadeg
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl special
  • 4 dl fingervarmt vatten
Mandelkräm
  • 150 g mandel
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • salt
Panerad zucchini
  • 2 st zucchini, tunt skivad
  • 4 dl brödsmulor
  • 1 st citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Rostade tomater
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
Till servering
  • färsk basilika

Gör så här

Pizzadeg
Mandelkräm
Panerad zucchini
Rostade tomater

Om receptet:

Jag älskar Köpenhamn. När man under några år öppnade en street food market i en gammal industrilokal på Papirøen,
på andra sidan vattnet från Nyhavn. Där gick jag förbi ett pizzaställe, köpte en liten bit … och blev knockad. Helt golvad, jag var tvungen att greppa tag om disken och hallucinerade sedan lyckligt i några minuter innan jag tog mig samman. Stället hette Maden Italy och har nu stängt. Favoriten är fortfarande den där första knocken: en pizza toppad med mandelkräm, panerad zucchini, rostade tomater och basilika. Det låter kanske inte spektakulärt, men det är fyrverkerier, smällare, serpentiner och
fanfarer på samma gång.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

mandelmandelkrämmandelostpizzaveganveganskvegetariskzucchinipizza

Publicerad: 16 juni, 2022

Uppdaterad: 13 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Om receptet:

Jag älskar Köpenhamn. När man under några år öppnade en street food market i en gammal industrilokal på Papirøen,
på andra sidan vattnet från Nyhavn. Där gick jag förbi ett pizzaställe, köpte en liten bit … och blev knockad. Helt golvad, jag var tvungen att greppa tag om disken och hallucinerade sedan lyckligt i några minuter innan jag tog mig samman. Stället hette Maden Italy och har nu stängt. Favoriten är fortfarande den där första knocken: en pizza toppad med mandelkräm, panerad zucchini, rostade tomater och basilika. Det låter kanske inte spektakulärt, men det är fyrverkerier, smällare, serpentiner och
fanfarer på samma gång.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

mandelmandelkrämmandelostpizzaveganveganskvegetariskzucchinipizza

Publicerad: 16 juni, 2022

Uppdaterad: 13 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Gnocchi med ugnsrostad tomatsås

Vill du göra pasta själv är gnocchi en snabb och enkel variant. Medan tomatsåsen sköter sig själv i ugnen svänger du ihop degen och har hemmagjord pasta klar i ett nafs. Se bara till att ha kokt potatis färdig till hands.

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Recept oktober 17, 2025

Öppen lasagne med rotselleri och bakade tomater

Recept oktober 17, 2025

Vegetarisk citronig auberginepasta

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.