Steamed buns med fyllning och dippsås
Ingredienser
12 st
Deg
-
5 dl vetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
15 g färsk jäst
-
2 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
4 msk olja
-
1.5 dl vatten
Dippsås
-
0.5 dl ljus sojasås
-
2 msk risvinäger
-
1.5 msk vatten
-
1 tsk strösocker
-
1 msk chiliolja
-
5 stjälkar koriander, finhackad
-
0.5 msk sesamfrön
-
1 tsk ingefära, riven
-
1 tsk lime
Fyllning
-
200 g vegofärs
-
1 dl vitkål, finhackad
-
1 st morot, riven
-
2 st salladslökar, finhackade
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk ingefära, riven
-
1 tsk sesamolja
-
0.5 msk ljus sojasås
-
0.5 tsk salt
-
1 tsk svartpeppar