• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Biezpiena plācenīši – letiska färskostplättar

Fotograf: Eva Hildén

Biezpiena plācenīši – letiska färskostplättar

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
4 portioner
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Alla barn brukar få dessa plättar under sin uppväxt. Veganfamiljer gör dem på tofu istället för färskost. Man kan göra dem söta eller mer neutrala i smaken (i så fall utesluter man sockret i receptet).

Liknande recept

Mofo gasy – fluffiga rispannkakor

Sombi – rispudding från Senegal

Akwadu – ugnsbakade bananer med kokos

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 400 g tofu
  • 2 dl havremjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 droppar citronsaft
  • 1 näve russin
  • 4 msk mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.
Leta efter osötade varianter när du använder de i matlagning.

Servering
  • crème fraîche
  • Mjölkfri?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • jordgubbssylt

Gör så här

Gör så här

Receptkreatör

Sanita Locmele

Sanita Locmele

lettisklettlandveganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 26 november, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Sanita Locmele

Sanita Locmele

lettisklettlandveganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 26 november, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 10, 2025

Mofo gasy – fluffiga rispannkakor

Det här är en väldigt populär sötsak och snack i Nigeria som görs på kokosflingor. De är som kokostoppar, härligt sega och lagom söta. Jag har använt kikärtsspad istället för ägg i det här receptet.

Recept december 10, 2025

Sombi – rispudding från Senegal

Recept december 10, 2025

30 min

Akwadu – ugnsbakade bananer med kokos

Recept december 9, 2025

Fruktkräm

Recept december 5, 2025

Knäckig blåbärspaj med saffran

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.