• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Mofo gasy – fluffiga rispannkakor

Fotograf: Eva Hildén

Mofo gasy – fluffiga rispannkakor

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
4 portioner
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Det här är en väldigt populär sötsak och snack i Nigeria som görs på kokosflingor. De är som kokostoppar, härligt sega och lagom söta. Jag har använt kikärtsspad istället för ägg i det här receptet.

Liknande recept

Våfflor på risgrynsgröt

Jordnötsgryta med sötpotatis

Plantainsallad imoyo

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 2.5 dl rismjöl
  • 2.5 dl kokosmjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 nypa salt
  • 0.5 tsk ev. mald kardemumma
Servering
  • sirap, t ex agavesirap eller lönnsirap

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfriäggfrittveganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 10 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfriäggfrittveganveganskvegansktvegetariskvegetariskt

Publicerad: 10 december, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 19, 2025

Våfflor på risgrynsgröt

Recept december 11, 2025

Jordnötsgryta med sötpotatis

Recept december 11, 2025

Plantainsallad imoyo

Recept Premium december 11, 2025

Kokosris

Recept december 11, 2025

Vegetarisk suya-kebab

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.