
Pizza med panerad zucchini och mandelkräm
Favoriten är fortfarande den där första knocken: en pizza toppad med mandelkräm, panerad zucchini, rostade tomater och basilika.
Ingredienser
4 port
Pizzadeg
-
2 tsk torrjäst
-
1 dl olivolja
-
2 tsk salt
-
9 dl vetemjöl special
-
4 dl fingervarmt vatten
Mandelkräm
-
150 g mandel
-
1 dl vatten
-
1 msk olivolja
-
1 msk näringsjäst
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
salt
Panerad zucchini
-
2 st zucchini, tunt skivad
-
4 dl brödsmulor
-
1 st citron, rivet skal
-
2 msk olivolja
-
salt
-
svartpeppar
Rostade tomater
-
1 ask cocktailtomater
-
1 msk olivolja
-
salt
Till servering
-
färsk basilika
Gör såhär
Pizzadeg
Mandelkräm
Panerad zucchini
Rostade tomater
Om receptet:
Jag älskar Köpenhamn. När man under några år öppnade en street food market i en gammal industrilokal på Papirøen,
på andra sidan vattnet från Nyhavn. Där gick jag förbi ett pizzaställe, köpte en liten bit … och blev knockad. Helt golvad, jag var tvungen att greppa tag om disken och hallucinerade sedan lyckligt i några minuter innan jag tog mig samman. Stället hette Maden Italy och har nu stängt. Favoriten är fortfarande den där första knocken: en pizza toppad med mandelkräm, panerad zucchini, rostade tomater och basilika. Det låter kanske inte spektakulärt, men det är fyrverkerier, smällare, serpentiner och
fanfarer på samma gång.
Receptkreatör
Om receptet:
Jag älskar Köpenhamn. När man under några år öppnade en street food market i en gammal industrilokal på Papirøen,
på andra sidan vattnet från Nyhavn. Där gick jag förbi ett pizzaställe, köpte en liten bit … och blev knockad. Helt golvad, jag var tvungen att greppa tag om disken och hallucinerade sedan lyckligt i några minuter innan jag tog mig samman. Stället hette Maden Italy och har nu stängt. Favoriten är fortfarande den där första knocken: en pizza toppad med mandelkräm, panerad zucchini, rostade tomater och basilika. Det låter kanske inte spektakulärt, men det är fyrverkerier, smällare, serpentiner och
fanfarer på samma gång.