
Apelsindoftande soppa av morot, sötpotatis och persiljerot
Ingredienser
4 port
-
350 g sötpotatis
-
200 g persiljerot
-
1 st gul lök
-
1 msk färsk ingefära
-
6 msk rapsolja
-
1.5 dl torrt vitt vin
-
5 dl morotsjuice
-
1 dl grädde
-
1 st apelsin
-
1 st citron
-
40 g solroskärnor
-
40 g torrostade jordnötter
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
Receptkreatör

Vino Vego
I Vino Vego (Tukan förlag) guidar sommelieren Michel Jamais dig till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter.
Receptkreatör

Vino Vego
I Vino Vego (Tukan förlag) guidar sommelieren Michel Jamais dig till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter.