
Äppelgröt med hasselnötter
Ingredienser
4 port
Gröt
-
2 satser Havregryn- & steel cut oats-gröt
-
4 st äpplen i bitar
-
4 dl mjölk
-
0.5 krm mald kanel
Hasselnötssmör med granola
-
5.5 dl hasselnötter
-
2 dl granola
-
2 krm salt
Kryddigt äppelmos
-
2 dl äppelmos
-
1 tsk mald kanel
-
1 tsk mald kardemumma
-
1 tsk mald ingefära
-
1 krm riven muskotnöt
-
1 st citron, rivet skal och saft
Gör så här
Hasselnötssmör med granola
Kryddigt äppelmos
Servering
Havregryn- & steel cut oats-gröt
5 dl vatten
1 tsk mald kardemumma
1 krm salt
1 dl steel cut oats
2 dl havregryn
1 dl havremjölk, 1,5 %
1. Koka upp vatten, kardemumma och salt. Vispa i steel cut oats och låt koka upp. Sänk värmen och koka 3 minuter på låg värme.
2. Tillsätt havregrynen, rör om och koka ytterligare 5 minuter. Stäng av värmen.
3. Tillsätt havremjölken, rör om och sätt på lock och låt gröten vila några minuter före servering.
Receptkreatör

Frukost hela dagen vol. 2
I Frukost hela dagen vol. 2 (Natur & kultur) av Anna och Rasmus Axelsson hittar du lyxiga varianter på klassiker. Gröt, nötsmör, yoghurt bowls, chiapuddingar, toasts m.m. Alla med en kreativ och frestande twist.
Havregryn- & steel cut oats-gröt
5 dl vatten
1 tsk mald kardemumma
1 krm salt
1 dl steel cut oats
2 dl havregryn
1 dl havremjölk, 1,5 %
1. Koka upp vatten, kardemumma och salt. Vispa i steel cut oats och låt koka upp. Sänk värmen och koka 3 minuter på låg värme.
2. Tillsätt havregrynen, rör om och koka ytterligare 5 minuter. Stäng av värmen.
3. Tillsätt havremjölken, rör om och sätt på lock och låt gröten vila några minuter före servering.
Receptkreatör

Frukost hela dagen vol. 2
I Frukost hela dagen vol. 2 (Natur & kultur) av Anna och Rasmus Axelsson hittar du lyxiga varianter på klassiker. Gröt, nötsmör, yoghurt bowls, chiapuddingar, toasts m.m. Alla med en kreativ och frestande twist.