Aş – kurdisk bönsoppa
Ingredienser
6 port
-
3 dl torkade gula ärtor
-
1 st gul lök
-
2 st vitlöksklyftor
-
20 g gräslök
-
40 g färsk koriander
-
40 g spenat
-
40 g bladpersilja
-
2 tsk rapsolja
-
1.5 tsk gurkmeja
-
2 dl torkad persilja
-
1 dl torkad dill
-
1 dl basmatiris
-
1.5 dl gröna linser
-
1.5 tsk salt
-
0.5 tsk svartpeppar
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
2.5 liter vatten
-
1.5 dl torkade röda linser
-
800 g kokta kidneybönor
-
400 g kokta kikärter
-
5 dl yoghurt
Karamelliserad lök
-
1 dl rapsolja
-
3 st gula lökar
-
1 tsk gurkmeja
Gör så här
Receptkreatör
Laven Mokri
I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland
I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.
Receptkreatör
Laven Mokri
I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland
I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.