Hur gott? Klassisk banana split, fast som frukost. Serveras med chokladgranola, kokoschips, jordnötssmör och yoghurt.
Ingredienser
2 port
Banana split
- 2 st banan
- 3.5 dl turkisk yoghurt
- 1 dl kokoschips
- 2 msk jordnötssmör
- 2 dl chokladgranola
- 2 tsk lönnsirap
Chokladgranola
- 2 dl kokosfett
- 2 dl kokossocker
- 2 dl dadelsirap
- 1.5 dl olivolja
- 1 tsk havssalt
- 0.5 dl kakao
- 2 tsk kardemumma
Torra ingredienser
- 5 dl fiberhavregryn
- 3 dl krossat bovete
- 3 dl hackad mandel
- 2 dl pumpakärnor
- 2 dl solrosfrön
- 2 dl helt bovete
- 2 dl riven kokos
- 1 dl linfrön
- 1 dl hampa
Gör såhär
Banana split
Chokladgranola
Om Pom & Flora
Nu kommer den efterlängtade uppföljaren till succékokboken Frukost hela dagen. Bakom boken står Anna och Rasmus som också driver de hypade kaféerna Pom & Flora i Stockholm.
Lika populära som Pom & Flora-kaféerna i Stockholm blivit, lika uppskattad blev grundarna Anna och Rasmus första kokbok – som satte fokus på den nya moderna frukostmaten.
I backspegeln har det visat sig att kärleken till annorlunda gröt, matiga bowls och svingoda mackor inte var en kortlivad romans. Tvärtom har rätterna utvecklats och nu finns många nya recept att dyka ner i. För dig som gillar lagom hälsosam mat och uppskattar vegetariskt ibland passar de här enkla, goda och snabba rätterna perfekt. Hitta dina egna favoriter och kombinationer, och laga dem från grunden med råvaror i säsong.
Receptkreatör
Frukost hela dagen vol. 2
I Frukost hela dagen vol. 2 (Natur & kultur) av Anna och Rasmus Axelsson hittar du lyxiga varianter på klassiker. Gröt, nötsmör, yoghurt bowls, chiapuddingar, toasts m.m. Alla med en kreativ och frestande twist.