Baskisk cheesecake (vegan)
Baskisk cheesecake är så trendigt nu. Här en helt vegansk variant. En lyxig, bakad cheesecake utan botten med en karaktäristisk bränd yta.
Ingredienser
10 port
-
25 g vetemjöl
-
10 g majsstärkelse
-
2 tsk näringsjäst
-
0.125 tsk xantangummi
-
600 g färskost
-
100 g vispgrädde
-
240 g yoghurt
-
170 g strösocker
-
1 st vaniljstång, fröna
-
0.5 st citron, rivet skal
Glutenfritt?
För glutenfri version, ersätt vetemjölet med totalt 30 g majsstärkelse.
Gör såhär
Receptkreatör
Vegalicious Cheesecakes
Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.
Receptkreatör
Vegalicious Cheesecakes
Det här receptet kommer från Ilse R. Pinners fantastiska bok med veganska cheesecakes i olika varianter. Från klassiska veganiserade cheesecake till dekadenta egna påhitt, desserter och kakor. Ett måste för bakfantasten.