Birîncî – kurdiskt tomatris
Ingredienser
4 port
-
5 dl basmatiris
-
1 st gul lök
-
1 tsk gurkmeja
-
0.5 dl tomatpuré
-
1.5 tsk salt
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
6 dl vatten
-
1 msk rapsolja
Gör så här
Receptkreatör
Laven Mokri
I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland
I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.
Receptkreatör
Laven Mokri
I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland
I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.