
Fotograf: Karoline Jönsson
Bönröra med rödbetstartar
4 portioner
Hummus är en av mina absoluta favoriträtter att ha med på en utflykt eller roadtrip. I denna variant har jag bytt ut kikärtorna mot vita bönor. De odlas här i Sverige och ger en slätare konsistens än kikärtor, så att man lätt kan mixa ihop den med en stavmixer. Ihop med den färgstarka och lite syrliga tartaren dippar du bröd, grönsa- ker eller nachos med stil!
Ingredienser
4 port
Bönröra
-
1 burk à 400 g små vita bönor
-
0.5 dl olivolja
-
0.5 dl tahini
-
1.5 msk citronsaft
-
1 st vitlöksklyfta
-
salt
-
svartpeppar
Rödbetstartar
-
200 g rödbeta
-
1 msk olivolja
-
1 msk citronsaft
-
0.5 st citron, rivet skal
-
0.5 msk rödvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar