
Fotograf: Karoline Jönsson
Buljongkokta bönor med rostad pumpa
6 portioner
Den här rätten tar förvisso lite tid att svänga ihop men är ändå lättlagad. Laga den under helgen och njut sedan av många varma och närande måltider under hela veckan. Vill du skynda på den så går det självklart bra att använda färdigkokta bönor, minska då bara vattenmängden och låt koka ca 20-30 minuter.
Ingredienser
6 port
-
400 g torkade vita bönor
-
1 st gul lök
-
1 st hel vitlök
-
1 tsk torkad rosmarin
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk torkad oregano
-
2 st grönsaksbuljongtärningar
-
4 st lagerblad
-
1.5 liter vatten
-
5 st grönkålsblad
-
0.5 st purjolök
-
1 kg vintersquash, t ex hokkaido eller butternutsquash
-
0.5 st citron, saften
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
2 dl riven parmesanost