
Chotpoti – ärtsoppa från Bangladesh
Ingredienser
4 port
-
3 dl torkade gula ärtor
-
1 tsk gurkmeja
-
2 tsk salt
-
1 tsk chilipulver
-
2.5 msk chotpotikrydda
Toppings
-
2 dl hackad gurka
-
2 dl hackad tomat
-
4 st gröna chili, finhackade
-
1 st rödlök, finhackad
-
tamarindsås
Chotpotikrydda
-
4 st torkade röda chilifrukter
-
4 tsk panch phoron
-
4 tsk hel spiskummin
-
2 tsk hela korianderfrön
Gör så här
Chotpotikrydda
Receptkreatör

Masala mama
I Rizwan Qaderys bok Masala mama (Natur & Kultur) introduceras vi till det bengaliska köket. Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.
Receptkreatör

Masala mama
I Rizwan Qaderys bok Masala mama (Natur & Kultur) introduceras vi till det bengaliska köket. Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.