
Digaag Qumbe – vegetarisk ”kycklinggryta” med kokos
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
400 g vegobitar
-
2 st tomater, hackade
-
1 st jalapeño, urkärnad och hackad
-
1 st röd paprika, finhackad
-
1 msk tomatpuré
-
1 dl yoghurt
-
2 msk Xawaash kryddmix
-
2 tsk salt
-
0.25 dl olivolja
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk finhackad ingefära
-
1 st bakpotatis, i bitar
-
2 st morötter, tunt skivade
-
2.5 dl kokosmjölk
Servering
-
färsk koriander
-
kokt ris
-
banan
Gör så här
Om rätten:
Det Östafrikanska köket bjuder på fantastisk mat. Ofta väldigt kryddigt men sällan starkt. De har bland annat fantastiska grytor som klassikern digaag qumbe. Det är en gryta som vanligtvis görs med kyckling men som är så enkel att vegofiera. En riktigt god gryta som du serverar med ris och banan.
Receptkreatör

In Bibi’s Kitchen
In Bibi’s Kitchen av Hawa Hassan och Julia Turshen tar oss runt i flera Afrikanska länder. Här får vi träffa far- och mormödrar längst hela den afrikanska kusten. Det delas historier tips och framförallt recept. Här finns mycket vegetariskt annars går det enkelt att vegofiera.
Om rätten:
Det Östafrikanska köket bjuder på fantastisk mat. Ofta väldigt kryddigt men sällan starkt. De har bland annat fantastiska grytor som klassikern digaag qumbe. Det är en gryta som vanligtvis görs med kyckling men som är så enkel att vegofiera. En riktigt god gryta som du serverar med ris och banan.
Receptkreatör

In Bibi’s Kitchen
In Bibi’s Kitchen av Hawa Hassan och Julia Turshen tar oss runt i flera Afrikanska länder. Här får vi träffa far- och mormödrar längst hela den afrikanska kusten. Det delas historier tips och framförallt recept. Här finns mycket vegetariskt annars går det enkelt att vegofiera.