Doodh cha – mjölkte från Bangladesh
Ingredienslistan är betydligt längre än bara te och mjölk – det här teet är maximalt aromatiskt och sött. Häll teet från en höjd med hjälp av en bägare så får du till ett fluffigt skum i tekoppen.
Ingredienser
4 port
-
1 st kanelstång
-
0.5 tsk fänkålsfrön
-
4 st svartpepparkorn
-
1 st lagerblad
-
3 st nejlikor
-
1 st stjärnanis
-
4 st gröna kardemummakapslar, krossade
-
3 st skivor ingefära, krossade
-
1.5 liter vatten
-
3 msk svart te
-
1 dl mjölk
-
2 msk strösocker
-
2 msk dadelsocker
-
1 nypa salt
Gör såhär
Receptkreatör
Masala mama
I Rizwan Qaderys bok Masala mama (Natur & Kultur) introduceras vi till det bengaliska köket. Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.
Receptkreatör
Masala mama
I Rizwan Qaderys bok Masala mama (Natur & Kultur) introduceras vi till det bengaliska köket. Det är kryddor, tekniker, personliga berättelser, reseminnen och möten. Dessutom en otroligt vacker bok att bläddra igenom.