
Fotograf: Eva Hildén
Enkla karibiska doubles (vegetariska)
4 portioner
Här kommer en favorit från Karibien som består av en currydoftande kikärtsgryta som serveras med frasigt friterade tunnbröd.
Doubles är en populär street food-rätt i Karibien och består av friterat bröd, kryddig kikärtsgryta och ofta en fräsch grön sås till. Här har jag förenklat ordentligt med färdig pizzadeg, men det är fortfarande förödande gott.
Om du inte vill fritera bröd kan du alltid bara rosta brödskivor i en brödrost och servera till. Även tortillabröd är gott till.
Ingredienser
4 port
Kikärter
-
2 msk rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk gul curry
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
4 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 st grön chili, finhackad
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Friterat bröd
-
1 förpackning kyld pizzadeg
-
rapsolja att fritera i
-
1 tsk gurkmeja
Servering
-
färsk koriander