Här kommer fyra varianter på fatayer - piroger från Mellanöstern med färsfyllning, spenat, ost och za'atar.
Ingredienser
45 port
Ostfyllning
- 250 g ost
- 200 g fetaost
- 2 msk persilja
- 0.5 dl yoghurt
- 1 msk svartkummin
- 1 msk mynta
Spenatfyllning
- 250 g spenat
- 4 msk olivolja
- 2 msk pinjenötter
- 2 st lök
- 2 st vitlök
- 1 msk citronsaft
- 1 msk sumac
- 1 tsk salt
- 0.25 tsk svartpeppar
- 0.25 tsk cayennepeppar
- 0.25 tsk paprikapulver
Färsfyllning
- 2 st tomat
- 250 g vegofärs
- 1 st lök
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.25 tsk cayennepeppar
Za'atar
- 2 msk sumac
- 2 msk olivolja
Deg
- 5.5 dl mjölk
- 4 tsk socker
- 4 tsk torrjäst
- 1 kg vetemjöl
- 2.5 dl neutral olja
- 2 tsk salt