
Fotograf: Seiran Poon
Festlig vegetarisk plockbricka
4 portioner
En festlig plockbricka som inte kräver mycket förbe- redelser alls. Något för alla och ingredienserna kan varieras efter egen smak!
Ingredienser
4 port
-
200 g marinerade oliver (gröna, svarta eller blandade)
-
200 g hummus
-
200 g fetaost, i kuber
-
100 g feferoni
-
100 g cornichons
-
1 burk marinerade vitlöksklyftor
-
150 g smaksatt färskost (eller hacka ner färska örter i en naturell)
-
200 g pistagenötter
-
200 g cashewnötter
-
150 g torkade aprikoser
-
1 paket crostini
-
0.5 paket frökex
-
1 klase vindruvor
-
8 st physalis
-
2 st passionsfrukter, halverade
-
2 st färska fikon, skivade eller skurna i klyftor
-
1 st päron, skivat
-
1 st granatäpple, i klyftor
-
2 små burkar marmelad i olika smaker
-
6 kvistar rosmarin
Toppa hummusen med
-
olivolja
-
sumak, valfritt
-
za’atar, valfritt
Toppa fetaosten med
-
nigellafrön eller svarta sesamfrön