Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Friterad tofu med råris, wakame, miso och melonkärnor

Friterad tofu med råris, wakame, miso och melonkärnor

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Du har köpt en bit friterad tofu på en asiatisk butik. Du stirrar på den med en blandning av fasa och förtjusning. Du har inte en blekfet aning om vad du ska göra med den. Lugn, bara lugn! Du har ju ris hemma som enkelt kan förvandlas till en perfekt partner till tofun. Här kommer ett enkelt recept som går att variera i det oändliga. Romanescon, som är en slags grön blomkål, kan ersättas med pumpa, morot, zucchini etc. Om du inte har alger hemma, eller helt enkelt inte gillar det, kan du ersätta den med blötlagd shiitake eller annan god svamp i små bitar.

Liknande recept

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

Stekt blomkål med vitvinssås

Krispiga nudelpannkakor med röd curry

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl romanesco i bitar
  • 1 näve wakame
  • 0.5 dl melonkärnor
  • 0.75 dl salladslök, tunt skivad
  • 1 msk finosherry
  • 4 dl råris
Dressing
  • 1.5 msk ljus misopasta
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 msk vatten
  • chiliflingor
  • 1 tsk sesamolja
Servering
  • 400 g friterad tofu
  • färsk koriander

Gör så här

Receptkreatör

Lisa Förare Winbladh

Lisa Förare Winbladh

Det godaste jag vet

Det godaste jag vet

Det godaste jag vet (Massolit förlag) är precis det – Lisa Förare Winbladhs absoluta favoriter. En djupdykning i smaker och full av inspiration. Blandkost med mycket vego.

Publicerad: 21 november, 2023

Uppdaterad: 21 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Lisa Förare Winbladh

Lisa Förare Winbladh

Det godaste jag vet

Det godaste jag vet

Det godaste jag vet (Massolit förlag) är precis det – Lisa Förare Winbladhs absoluta favoriter. En djupdykning i smaker och full av inspiration. Blandkost med mycket vego.

Publicerad: 21 november, 2023

Uppdaterad: 21 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 22, 2025

Vegetariska vietnamesiska pannkakor – Bánh Xèo

De här vietnamesiska pannkakorna är härligt krispiga och fyllda med en mix av tofu, böngroddar och annat gott. Ta en bit pannkaka och fyllning. Lägg i ett salladsblad tillsammans med färska örter och doppa i dippsåsen. Ät!

Recept maj 20, 2025

Stekt blomkål med vitvinssås

Recept maj 5, 2025

Krispiga nudelpannkakor med röd curry

Recept april 30, 2025

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Recept april 23, 2025

Kikärtspannkakor (wraps)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.