Friterad tofu med råris, wakame, miso och melonkärnor
Du har köpt en bit friterad tofu på en asiatisk butik. Du stirrar på den med en blandning av fasa och förtjusning. Du har inte en blekfet aning om vad du ska göra med den. Lugn, bara lugn! Du har ju ris hemma som enkelt kan förvandlas till en perfekt partner till tofun. Här kommer ett enkelt recept som går att variera i det oändliga. Romanescon, som är en slags grön blomkål, kan ersättas med pumpa, morot, zucchini etc. Om du inte har alger hemma, eller helt enkelt inte gillar det, kan du ersätta den med blötlagd shiitake eller annan god svamp i små bitar.
Ingredienser
4 port
-
1 msk finhackad ingefära
-
1 msk rapsolja
-
4 dl romanesco i bitar
-
1 näve wakame
-
0.5 dl melonkärnor
-
0.75 dl salladslök, tunt skivad
-
1 msk finosherry
-
4 dl råris
Dressing
-
1.5 msk ljus misopasta
-
1 msk ljus sojasås
-
1 msk vatten
-
chiliflingor
-
1 tsk sesamolja
Servering
-
400 g friterad tofu
-
färsk koriander
Gör såhär
Receptkreatör
Det godaste jag vet
Det godaste jag vet (Massolit förlag) är precis det – Lisa Förare Winbladhs absoluta favoriter. En djupdykning i smaker och full av inspiration. Blandkost med mycket vego.
Receptkreatör
Det godaste jag vet
Det godaste jag vet (Massolit förlag) är precis det – Lisa Förare Winbladhs absoluta favoriter. En djupdykning i smaker och full av inspiration. Blandkost med mycket vego.