
Gröt med rårörda jordgubbar, fläderyoghurt och pistagenötter
Ingredienser
2 port
Gröt
-
1 sats Havregryn- & steel cut oats-gröt
-
0.5 dl hela pistagenötter
-
2 dl mjölk
Rårörda jordgubbar med sumak
-
2 dl delade jordgubbar
-
1 tsk kokossocker
-
1 tsk sumak
Fläderyoghurt
-
2 dl yoghurt
-
3 msk koncentrerad flädersaft
Nötfritt?
Uteslut pistaschnötterna.
Gör så här
Havregryn- & steel cut oats-gröt
5 dl vatten
1 tsk mald kardemumma
1 krm salt
1 dl steel cut oats
2 dl havregryn
1 dl havremjölk, 1,5 %
- Koka upp vatten, kardemumma och salt. Vispa i steel cut oats och låt koka upp. Sänk värmen och koka 3 minuter på låg värme.
- Tillsätt havregrynen, rör om och koka ytterligare 5 minuter. Stäng av värmen.
- Tillsätt havremjölken, rör om och sätt på lock och låt gröten vila några minuter före servering.
Receptkreatör

Frukost hela dagen vol. 2
I Frukost hela dagen vol. 2 (Natur & kultur) av Anna och Rasmus Axelsson hittar du lyxiga varianter på klassiker. Gröt, nötsmör, yoghurt bowls, chiapuddingar, toasts m.m. Alla med en kreativ och frestande twist.
Havregryn- & steel cut oats-gröt
5 dl vatten
1 tsk mald kardemumma
1 krm salt
1 dl steel cut oats
2 dl havregryn
1 dl havremjölk, 1,5 %
- Koka upp vatten, kardemumma och salt. Vispa i steel cut oats och låt koka upp. Sänk värmen och koka 3 minuter på låg värme.
- Tillsätt havregrynen, rör om och koka ytterligare 5 minuter. Stäng av värmen.
- Tillsätt havremjölken, rör om och sätt på lock och låt gröten vila några minuter före servering.
Receptkreatör

Frukost hela dagen vol. 2
I Frukost hela dagen vol. 2 (Natur & kultur) av Anna och Rasmus Axelsson hittar du lyxiga varianter på klassiker. Gröt, nötsmör, yoghurt bowls, chiapuddingar, toasts m.m. Alla med en kreativ och frestande twist.