
Vegetarisk indisk Seekh kebab
Ingredienser
4 port
Kebab
-
500 g formbar vegofärs
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 st vitlöksklyfta, riven
-
1 msk riven ingefära
-
0.5 st citron, saften
-
1 tsk garam masala
-
1 st grön chili, finhackad
-
2 msk finhackad koriander
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Gör så här
Om receptet:
Seekh kebab påminner om både om turkisk kebab och persisk shish kebab, men använder sig såklart av indiska smaker. Den kan både göras som långa järpar eller rullas till bollar. Jag tycker de är goda att äta med en rotfruktssallad (finns färdig i grönsaksdisken), korianderchutney samt roti eller tortillabröd. Men det är också gott med bara ris och mango chutney. Med formbar sojafärs blir det här en vegetarisk/vegansk rätt som alla kommer att älska.
Receptkreatör
Om receptet:
Seekh kebab påminner om både om turkisk kebab och persisk shish kebab, men använder sig såklart av indiska smaker. Den kan både göras som långa järpar eller rullas till bollar. Jag tycker de är goda att äta med en rotfruktssallad (finns färdig i grönsaksdisken), korianderchutney samt roti eller tortillabröd. Men det är också gott med bara ris och mango chutney. Med formbar sojafärs blir det här en vegetarisk/vegansk rätt som alla kommer att älska.