Italienska biffar med salsa verde
4 portioner
Kryddiga vegetariska italienska biffar, fräsch grön salsa verde, rostad potatis och vitlöksbröd. Mums!
Såsen till blev en salsa verde, en örtig sås med kapris och vinäger. Den passar för övrigt super till sommarens grillade, inte minst om du lägger Vegmes italienska biffar på grillen.
Ingredienser
4 port
-
4 portioner vegoburgare
Rostad potatis och vitlök
-
1 kg småpotatis
-
1 st vitlök
-
2 st citron
-
2 dl gröna ärtor
-
1 dl olivolja
-
1 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
Vitlöksbröd
-
8 skivor surdegsbröd
-
100 g smör
-
den rostade vitlöken (se ovan)
-
salt
-
svartpeppar
Salsa verde
-
2 krukor basilika
-
1 kruka persilja
-
1 kruka mynta
-
1 tsk dijonsenap
-
1 msk kapris
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
3 msk rödvinsvinäger
-
1.5 dl olivolja
-
salt
-
svartpeppar