Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kålsallad med tahini- och lönnsirapsvinägrett

Fotograf: Annika Goldhammer

Kålsallad med tahini- och lönnsirapsvinägrett

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Brysselkålen blir mjukare och mer lättuggad om man masserar bladen med lite olja och salt en stund innan servering. Komplettera gärna brysselkålen med grönkål eller flower sprouts om det finns hemma.

Liknande recept

Vegetarisk julskinka på seitan

Sticky vegobitar med ingefära

Vaniljkokta päron med julig fudgesås

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 250 g brysselkål
  • 1 st rött äpple, tunt skivat
  • 0.5 dl rostade pekannötter
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 nypa salt
Dressing
  • 0.5 dl tahini
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamari
  • Vad är det?

    Tamari är en japansk sojasås med ursprung från misoproduktionen. Den skiljer sig från vanlig sojasås genom att den oftast är glutenfri och har en fylligare, mindre salt smak. Du kan ersätta den med ljus sojasås.

  • 2 msk lönnsirap
  • vatten

Gör så här

Brysselkål
Dressing
Servering

Receptkreatör

Annika Goldhammer

Annika Goldhammer

Publicerad: 31 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Annika Goldhammer

Annika Goldhammer

Publicerad: 31 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept december 3, 2024

Vegetarisk julskinka på seitan

Här kommer en helt vegetarisk julskinka gjord på seitan (vetegluten). Den får ett härligt tuggmotstånd och rökig smak, perfekt att griljera med senap och ströbröd precis som vanligt.

Recept november 21, 2024

Sticky vegobitar med ingefära

Recept november 18, 2024

Vaniljkokta päron med julig fudgesås

Recept november 18, 2024

Sallad med karamelliserad apelsin, pekannötter och fikon

Recept november 18, 2024

Rödbetsgravad tofu

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.