Vegetarisk julskinka på seitan
4 portioner
Här kommer en helt vegetarisk julskinka gjord på seitan (vetegluten). Den får ett härligt tuggmotstånd och rökig smak, perfekt att griljera med senap och ströbröd precis som vanligt.
Ingredienser
4 port
Seitanskinka
-
300 g tofu
-
1 burk à 400 g inkl. vätskan små vita bönor
-
0.5 dl neutral olja
-
0.5 dl tomatpuré
-
2 msk lag från inlagda rödbetor
-
2 msk flytande grönsaksfond
-
2 tsk liquid smoke
-
1 msk misopasta, kan uteslutas
-
2 tsk senap
-
2 tsk lökpulver
-
2 tsk salt
-
350 g vetegluten (seitan)
-
1.5 liter grönsaksbuljong
Griljering
-
0.75 dl senap
-
1 msk neutral olja
-
1 msk farinsocker
-
1 dl ströbröd