Annonsör

Systembolaget annons
  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Knådfria valnötsfrallor

valnötsfrallor
Fotograf: Eva Hildén

Knådfria valnötsfrallor

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
De här valnötsfrallorna är så enkla att göra. De knådas inte utan och kräver minimalt med arbete. De här frallorna är så enkla att göra. Jag bakar nästan uteslutande knådfria frallor eftersom de är så kravlösa. Du rör ihop degen på kvällen innan och sen är det bara att klicka ut på en plåt på morgonen och grädda. Det är minimalt med arbete, inget knådande och du får frallor som nästan smakar som surdeg. Sjukt gott. Jag använder alltid en våg till det här. Det är supsersmidigt och det blir samma resultat varje gång. Jag skrev till ungefär mängd i dl.

Liknande recept

Tunnbröd på havregrynsgröt

Tunnbröd på risgrynsgröt

Tunnbröd på ärtsoppa

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Ingredienser
  • 350 g kallt vatten
  • Tips!

    ca 3,5 dl.

  • 0.5 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 100 g rågmjöl
  • Tips!

    Ca 1,5 dl.

  • 300 g vetemjöl special
  • Tips!

    Ca 4,5 dl.

  • 75 g valnötter
  • Tips!

    Ca 1,5 dl.

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

frallafrallorkalljästknådfrittlångjästrågfrallorvalnötsfrallorveganvegetariskt

Publicerad: 18 november, 2022

Uppdaterad: 23 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

frallafrallorkalljästknådfrittlångjästrågfrallorvalnötsfrallorveganvegetariskt

Publicerad: 18 november, 2022

Uppdaterad: 23 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept juni 24, 2025

Tunnbröd på havregrynsgröt

De här tunnbröden gör du på gårdagens havregrynsgröt. Allt du behöver tillsätta är vetemjöl och snart har du mjuka, fiberrika och goda tunnbröd. Perfekta till frukost eller mellanmål.

Recept juni 11, 2025

Tunnbröd på risgrynsgröt

Recept maj 27, 2025

Tunnbröd på ärtsoppa

Recept maj 20, 2025

Tunnbröd

Recept mars 10, 2025

Minipizza med karamelliserad lök och cannellinibönor

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.