
Fotograf: Mattias Kristiansson
Krispig tofutaco med avokadosås
4 portioner
Det här är en vegofiering av populära fisktacos. Här tog jag tofu och panerade i en lagom kryddig smet som jag sedan friterade galet frasigt. Perfekt tillsammans med en dillig avokadosås.
Ingredienser
4 port
Krispig tofu
-
500 g tofu
-
2.5 dl kolsyrat vatten
-
2 dl vetemjöl
-
1 msk majsstärkelse
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
-
2 dl pankoströbröd
-
rapsolja att steka i
Dillsås med avokado
-
1 st avokado, i bitar
-
2 dl yoghurt
-
0.5 dl finhackad dill
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
1 tsk salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st små tortillabröd
-
4 st salladslökar, tunt skivade
-
0.5 st gurka, finhackad