
Fotograf: Eva Hildén
Kronärtskocksröra med örter
4 portioner
Vackert upplagda snittar i all ära, men det är så härligt avslappnad när gästerna får lägga ihop sina egna drinktilltugg. Här är grunden en örtig kronärtskockshummus som man sedan kan toppa med lite allt möjligt färdigmarinerat.
Ingredienser
4 port
Kronärtskocksröra med örter
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 burk à 400 g kronärtskockshjärtan
-
1 msk tahini
-
1 msk olivolja
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 dl ackade örter, t ex dill och persilja
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
rostad baguetteskivor
-
marinerade oliver
-
marinerade kronärtskockshjärtan
-
inlagd rostad paprika
-
cocktailkapris
-
marinerade vitlöksklyftor