Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Lyxiga lussebullar

Fotograf: Eva Hildén

Lyxiga lussebullar

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
30 portioner
Det här är min uppdaterade variant på lussebullar med en smörig briochedeg. De blir saftigare, fetare och fantastiskt goda. Jag är för övrigt en av de som inte har russin i mina lussebullar. Jag vet! Istället penslar jag dem alltid med smör och vänder dem i strösocker.

Liknande recept

Snabba wienerbröd

Kärleksmumsbullar

Våfflade kanelbullar med kolasås och bär

Ingredienser

30 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Saffransdeg
  • 25 g färsk jäst
  • 1 paket saffran
  • 4 dl mjölk
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 10 dl vetemjöl special
  • 1 nypa salt
  • 150 g smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

Dekoration
  • 75 g smält smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

Gör så här

På kvällen – dag 1
Dag 2

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 3 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

Publicerad: 3 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 21, 2025

Snabba wienerbröd

Turbosnabba wienerbröd gjorda med smördeg och egenkokt vaniljkräm. Perfekt när du får oväntat besök.

Recept april 15, 2025

Kärleksmumsbullar

Recept februari 11, 2025

Våfflade kanelbullar med kolasås och bär

Recept februari 11, 2025

Fattiga kanelbullar med basilikamarinerade jordgubbar

Recept februari 1, 2025

Semmeltoast med kardemummagrädde

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.