
Fotograf: Eva Hildén
Marockansk kikärtsgryta
4 portioner
Den här grytan inspireras av Marocko med kokosmjölk, varma kryddor, torkad frukt, kikärter och saffran. God med couscous eller ris.
Ingredienser
4 port
Vitlökspuré och rostad chili
-
4 st vitlöksklyfta
-
2 msk neutral olja
-
4 st chilifrukt
-
2 krm rökt paprikapulver
Kikärtsgryta
-
1 st gul lök
-
1 st paprika
-
2 msk tomatpuré
-
2 tsk mald spiskummin
-
6 st lagerblad
-
2 st kanelstång
-
8 st kryddnejlika
-
2 msk paprikapulver
-
1 paket saffran
-
4 tsk vitlökspuré, se recept
-
10 st torkade aprikoser
-
75 g krossade tomater
-
2 burk à 400 g kikärter
-
2 dl kokosmjölk
-
0.5 dl grönsaksbuljongpulver
-
2 msk schalottenlökfond
-
0.5 dl grädde
-
salt
Servering
-
4 portioner basmatiris
-
färsk koriander