
Fotograf: Eva Hildén
Marockansk vegetarisk tagine med saffran
4 portioner
Tagine är en klassiker från Marocko och smaksätts ofta med saffran, så även här. Du kan slänga ner de grönsaker du har hemma, ju fler desto bättre. Traditionellt används inlagd citron men eftersom det kan vara lite knepigt att få tag på använder jag mig av citronskal.
Ingredienser
4 port
-
10 dl vatten
-
1 paket saffran
-
2 st gula lökar, finhackade
-
4 st vitlöksklyftor, finhackade
-
0.5 dl olivolja
-
2 msk mald spiskummin
-
1 msk mald kanel
-
2 msk tomatpuré
-
1 st aubergine, tärnad
-
1 st zucchini, tärnad
-
2 st morötter, hackade
-
1 ask cocktailtomater, halverade
-
2 st röda paprikor, hackade
-
1 st citron, rivet skal
-
2 dl torkade aprikoser, hackade
-
3 burkar à 400 g kikärter
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 portioner couscous