
Fotograf: Hanna Bergström
Pappa al pomodoro – italiensk tomatsoppa
2 portioner
Underbart tjock tomatsoppa med bröd, vilket gör den matig och härlig. Tomater och basilika för tankarna till sommaren, vilket kan behövas under ruskigare månader. Ju godare tomater du använder, desto bättre blir soppan. Allra godast är nog San Marzano-tomater.
Ingredienser
2 port
-
0.5 st gul lök, finhackad
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 msk olivolja
-
0.5 tsk salt
-
1 msk tomatpuré
-
1 burk à 400 g hela tomater
-
4 dl vatten
-
1 krm strösocker
-
1 tsk balsamvinäger
-
svartpeppar
-
100 g dagsgammalt bröd
-
1 msk finhackad basilika
-
1 msk olivolja
-
1 burk à 400 g små vita bönor
Servering
-
4 msk pesto