
Fotograf: Mattias Kristiansson
Polsk jägargryta – Bigos (vegetarisk)
4 portioner
Det här är lite av Polens nationalrätt och den är fylld med kött av olika slag. Här har jag ersatt det med extra svamp, vegobitar, vegokorv och tofu. Det är en riktig mustig sak som serveras bäst med kokt potatis och gärna en skiva pumpernickel eller annat mörkt bröd.
Ingredienser
4 port
-
50 g smör
-
1 st gul lök, finhackad
-
5 st torkade enbär, mortlade
-
1 tsk kummin
-
2 msk tomatpuré
-
250 g champinjoner, i fjärdedelar
-
250 g vitkål, strimlad
-
250 g surkål
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
5 dl vatten
-
1 st svampbuljongtärning
-
1 tsk farinsocker
-
250 g vegobitar
-
250 g vegokorv
-
100 g rökt tofu
-
salt
-
svartpeppar