
Porotos granados – chilensk böngryta
Jag blev tipsad om den här chilenska soppan av bästa Sebastian Páez på bästa Santa Salsa i Stockholm. En lantlig chilensk gryta med majs och bönor.
Ingredienser
4 port
-
2 msk neutral olja
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk torkad oregano
-
250 g butternutpumpa
-
4 dl majskorn
-
10 st basilikablad
-
5 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 burkar à 400 g stora vita bönor
-
salt
Sallad
-
2 st tomater
-
0.5 st gul lök, tunt skivad
-
1 msk finhackad koriander
-
1 msk olivolja
-
2 st lime, saften
-
salt
-
svartpeppar