Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Potatisbullar med fejkon

Fotograf: Stefan Wettainen

Potatisbullar med fejkon

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Här kommer proteinpackade potatisbullar med ”fejkon” – vegetarisk bacon gjord på tofu. Det här är ett enkelt och gott recept att ta till när du har kokt potatis över. Att blanda ut delar av potatisen med bönor och ärtor höjer proteinhalten, men du kan egentligen byta ut ärtorna mot vilka grönsaker du vill, så länge de inte innehåller för mycket vätska. Lättkokt broccoli, rivna morötter eller andra rotsaker fungerar finemang!

Liknande recept

Korv stroganoff med curry

Höstgröt med kantareller

Belugabolognese med rödvin

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Potatisbullar
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 burkar à 400 g små vita bönor
  • 200 g gröna ärtor
  • 1 dl kikärtsspad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • rapsolja att steka i
Fejkon
  • 600 g tofu
  • 3 msk ljus sojasås
  • 1 msk liquid smoke
  • 1 msk agavesirap
  • 1.5 msk rapsolja
Till servering
  • 300 g lingon
  • finhackad persilja

Gör så här

Potatisbullar
Fejkon

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Vego i världsklass

Vego i världsklass

Vego i världsklass (Norstedts) utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen.

husmanskosttofutofubaconveganveganskvegetarisktvegobacon

Publicerad: 29 november, 2022

Uppdaterad: 9 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Vego i världsklass

Vego i världsklass

Vego i världsklass (Norstedts) utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen.

husmanskosttofutofubaconveganveganskvegetarisktvegobacon

Publicerad: 29 november, 2022

Uppdaterad: 9 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 6, 2025

Korv stroganoff med curry

Korv stroganoff är alltid gott, men kan bli ännu godare! Testa t ex att testa Farmers & Chefs växtbaserade chorizo som är lika god i korvgrytor som i pastarätter, grillade och som tapas (Betalt samarbete). Här har jag även kryddat stroganoffen med gul curry vilket ger en härlig kick. Pssst... Farmers & Chefs Chorizo är gjord på svenska sädesslag som havre, korn, quinoa och ärtprotein. Naturligt laddade med jod, protein, fibrer, Omega-6 och 3.

Recept november 6, 2025

Höstgröt med kantareller

Recept november 4, 2025

Belugabolognese med rödvin

Recept oktober 30, 2025

Thailändsk röd curry med tofu

Recept oktober 28, 2025

Lyxigaste potatismoset

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.