Prinsesstårta
8 portioner
Prinsesstårtan är känd över hela världen och allt började med tre sötsugna sessor på Haga. Oavsett om du firar någon eller det är första torsdagen i mars så gillar jag att toppa den med en bukett av marsipanrosor så att alla får en.
Ingredienser
8 port
Kaka
-
4 dl vetemjöl
-
3 dl strösocker
-
1 dl potatismjöl
-
1 tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
1 tsk vaniljsocker
-
0.5 tsk salt
-
3 dl mjölk
-
1.5 dl rapsolja
Vaniljkräm
-
2 dl mjölk
-
2 dl grädde
-
0.75 dl strösocker
-
0.5 dl majsstärkelse
-
1 msk vaniljsocker
-
25 g mjölkfritt margarin
Vispgrädde
-
2.5 dl vispgrädde
-
1 msk florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
-
1.5 dl hallonsylt
-
300 g marsipan
-
livsmedelsfärg
-
livsmedelsfärg