
Qawirme – Kurdisk kikärtsröra
Ingredienser
4 port
-
800 g kokta kikärter
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk salt
-
rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
Kurdiskt tunnbröd (ca 12 st)
-
50 g färsk jäst
-
3 dl vatten, fingervarmt
-
1 tsk salt
-
2 msk rapsolja
-
8 dl vetemjöl
-
1 msk nigellafrön (valfritt)
Servering
-
salladslök, tunt skivad
-
kurdiskt tunnbröd
-
grönsaker
Gör så här
Kurdiskt tunnbröd
Receptkreatör

Laven Mokri

I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland
I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.
Receptkreatör

Laven Mokri

I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland
I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.