Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Qawirme – Kurdisk kikärtsröra

Fotograf: Ulrika Pousette

Qawirme – Kurdisk kikärtsröra

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är streetfood i Kurdistan, en god kikärtsröra som serveras med bröd. Det kan vara allt från kurdiskt tunnbröd, då som babola, ungefär ”wrap”, eller baguetteliknande bröd. Till serveras alltid färska örter och grönsaker, salladslök är ett måste. Något som jag brukar göra är att dippa grönsaker i röran, det är också väldigt gott.

Liknande recept

Gröt pilaff - Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Enkel grekisk plåt med fetaost

Varma mackor med curry och banan

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 800 g kokta kikärter
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • rapsolja
  • 1 st gul lök, finhackad
Kurdiskt tunnbröd (ca 12 st)
  • 50 g färsk jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 8 dl vetemjöl
  • 15 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 1 msk nigellafrön (valfritt)
Servering
  • salladslök, tunt skivad
  • kurdiskt tunnbröd
  • grönsaker

Gör så här

Kurdiskt tunnbröd

Receptkreatör

Laven Mokri

Laven Mokri

I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland

I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland

I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.

hummuskikärtsrörakurdiskveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktwrap

Publicerad: 25 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Laven Mokri

Laven Mokri

I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland

I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland

I Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök – smaker från mitt hemland (Ordfront förlag) delas inte bara kurdisk mat och matkultur utan även härliga matminnen. En väldigt personlig bok med många nya favoriter att testa.

hummuskikärtsrörakurdiskveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktwrap

Publicerad: 25 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 21, 2025

Gröt pilaff – Kryddig persisk rätt med torkad frukt

Pilaff är en smakrik och mustig risrätt som finns i flera kulturer i Mellanöstern. I min version får istället de hela spannmålen suga åt sig smaker från buljongen, kryddorna och de aromatiska grönsakerna. Den kan ätas som den är eller som ett tillbehör till ugnsrostade grönsaker, yoghurt eller en proteinkälla som kikärtor, tofu eller långkokt kött.

Recept oktober 17, 2025

Enkel grekisk plåt med fetaost

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Recept oktober 17, 2025

Palsternackssoppa med vitlökskrutonger

Recept oktober 17, 2025

Krämig pastasallad med rökt tofu

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.