
Fotograf: Miriam Preis
Quinoachili med svarta bönor
4 portioner
Den här chilin görs på quinoa och svarta bönor. Enkel vardagsmat med mycket smak. Servera tillsammans med färsk koriander och nachochips.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st spetspaprika, grovhackad
-
0.5 st jalapeño
-
1 tsk paprikapulver
-
2 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk chipotlepulver
-
2 msk tomatpuré
-
1 burk à 400 g körsbärstomater
-
1 burk à 400 g passerade tomater
-
2 dl vatten
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
1 burk à 400 g svarta bönor
-
0.75 dl quinoa
-
0.5 st lime, saften
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Servering
-
färsk koriander
-
crème fraîche
-
tortillachips