
Fotograf: Ulrika Pousette
Rödbetsfalafel med morotstzatziki
4 portioner
Rödbetsfalafel är en färgglad twist på den vegetariska klassikern. Supergod tillsammans med en mumsig morotstzatziki.
Ingredienser
4 port
Rotfrukter
-
500 g potatis
-
500 g morot
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
-
0.5 tsk torkad timjan
-
0.5 tsk torkad oregano
Falafel
-
250 g torkade kikärter
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 msk vatten
-
1 st gul lök, grovhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 dl finhackad persilja
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk sambal oelek
-
2 msk jordnötssmör
-
3 st rödbetor, fint rivna
-
salt
-
svartpeppar
Morotstzatziki
-
1 st morot, fint riven
-
2 dl yoghurt
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 msk rapsolja
-
salt
-
svartpeppar