
Fotograf: Eva Hildén
Egna chips med bearnaisedipp
4 portioner
Gör egna dillchips och sour cream & onion-chips. Servera med en enkel bearnaisedipp.
Ingredienser
4 port
-
800 g potatis
-
2 msk olivolja
Dillkrydda
-
2 tsk torkad dill
-
1 tsk lökpulver
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
salt
Sour Cream & Onion
-
0.5 tsk lökpulver
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk torkad persilja
-
0.5 tsk mjölksyra, kan uteslutas
Bearnaisedipp
-
2 dl yoghurt
-
2 msk majonnäs
-
1 st schalottenlök, finhackad
-
1 tsk vitvinsvinäger
-
2 tsk torkad dragon
-
2 tsk torkad körvel
-
1 nypa gurkmeja
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar