
Fotograf: Mattias Kristiansson
Rotfruktsburgare med indisk touch
4 portioner
Rotfrukter är så billiga att man börjar fnittra och det går ju att göra mer än att bara koka och rosta dem. Här har jag gjort burgare! De är inspirerade av indiska pakora, binds ihop av kikärtsmjöl (eller vetemjöl) och är supergoda att fylla hamburgerbröd med.
Ingredienser
4 port
Rotfruktsburgare
-
150 g potatis
-
150 g morötter
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 st grön chili, finhackad
-
1 tsk salt
-
1.5 dl kikärtsmjöl
Currydressing
-
1 dl yoghurt
-
1 msk mango chutney
-
1 st banan, mosad
-
1 tsk gul curry
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
sallad
-
1 st rödlök, tunt skivad
Glutenfritt?
Använd glutenfritt bröd.