
Fotograf: Mattias Kristiansson
Semmeltoast med kardemummagrädde
4 portioner
Det här är en twist på en fransk klassiker där man tar dagsgammal brioche, penslar med sockerlag och sen toppar med mandelkräm och mandelflagor innan man gräddar i ugnen. Det är ett sätt att göra gårdagens bröd till en lyxig dessert. Här med en touch av semla med kardemummagrädde.
Ingredienser
4 port
-
4 skivor vitt bröd
-
sockerlag
-
frangipane, se recept
-
1 dl mandelflagor
Sockerlag
-
1 dl strösocker
-
1 dl vatten
Frangipane
-
100 g mandelmassa
-
50 g smör
-
0.5 dl grädde
-
2 msk vetemjöl
Kardemummagrädde
-
2 dl vispgrädde
-
2 msk florsocker
-
2 msk florsocker
-
0.5 tsk mald kardemumma
-
0.5 tsk vaniljsocker
Servering
-
florsocker