Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Smördegsgalette toppad med krämig puylinser

Fotograf: Mattias Kristiansson

Smördegsgalette toppad med krämig puylinser

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
En lyxig galette med frasig smördeg som fylls med krämiga puylinser med spenat, färska kryddor och smak av spiskummin och koriander.

Liknande recept

Scrambled eggs på röda linser

Smöriga bönor och sparris i buljong

Rispapperschips med asiatisk kronärtskocksröra

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 200 g puylinser
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 2 tsk korianderfrön
  • 5 msk olivolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2.5 dl yoghurt
  • Mjölkfritt?

    De finns flera olika växtbaserade alternativ till yoghurt. Oftast är de baserade på soja eller havre, men det finns även gjort på t ex mandel och kokos. Leta efter osötade varianter.

  • 50 g babyspenat
  • 3 msk finhackad koriander
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1 st citron, saften
  • 400 g smördeg
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Receptkreatör

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

Publicerad: 27 oktober, 2024

Uppdaterad: 27 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

Publicerad: 27 oktober, 2024

Uppdaterad: 27 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 25, 2025

Scrambled eggs på röda linser

Den här "äggröran" görs inte på ägg utan lite otippat på röda linser. Den blir proteinrik och krämig. Den "äggiga" smaken kommer från svart salt, kala namak, som du hittar i indiska butiker.

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Recept april 15, 2025

Rispapperschips med asiatisk kronärtskocksröra

Recept mars 27, 2025

Röda linsvåfflor med grekisk sallad och fetaostkräm

Recept mars 24, 2025

Röd linswrap med curryröra

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.