
Fotograf: Eva Hildén
Smulpaj med lingon och kardemummagrädde
4 portioner
Den här smulpajen smakar underbart av jul i varje tugga. Lingon täcks av ett knaprigt täcke med smak av kokos, kanel och ingefära. Till det serveras en fluffig kardemummagrädde. Psst... den är extra god efter att man har varit ute i snön hela dagen.
Ingredienser
4 port
-
500 g frysta lingon
-
0.5 st citron, rivet skal
-
1 dl råsocker
-
2 msk majsstärkelse
Smultäcke
-
2.5 dl havregryn
-
2.5 dl vetemjöl
-
1.5 dl råsocker
-
1 dl hackade nötter
-
0.5 dl kokosflingor
-
0.5 tsk mald kanel
-
0.5 tsk mald ingefära
-
200 g smör
Kardemummagrädde
-
2 dl vispgrädde
-
2 msk florsocker
-
0.5 tsk mald kardemumma
-
0.5 tsk vaniljsocker