Stekta vegetariska svampdumplings
4 portioner
umplings går att fylla med vad som helst – och då menar jag verkligen vad som helst. Jag steker dem för det mesta eftersom jag gillar kombon av krispig yta på ena sidan och mjuk på den andra.
Ingredienser
4 port
Stekta svampdumplings
-
50 g ostronskivling
-
1 dl hackad vitkål
-
1 dl riven morot
-
1 st salladslök
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
2 msk riven ingefära
-
1 tsk strösocker
-
1 msk ljus sojasås
-
20 st runda degark för dumplings
-
0.5 dl vatten
-
1 msk rapsolja
Dippsås
-
1 st färsk röd chili
-
2 st salladslökar
-
2 msk riven ingefära
-
4 msk rödvinsvinäger
-
1 dl ljus sojasås
-
4 msk strösocker
-
1.5 msk sesamolja